Претрага
[rstr_selector]

Sjenička sela odsečena od sveta

Zbog vremenskih neprilika koje su pričinili sneg i olujni vetar, u opštini Sjenica je juče proglašena vanredna situacija. U ovom trenutku od sveta su odsečeni stanovnici tridesetak sela, ali po rečima nadležnih, svi oni su uredno snabdeveni strujom, vodom i osnovnim životnim namirnicama.

Selim Vukić, iz Kriznog štaba opštine Sjenica, kaže da se olujno nevreme danas smiruje, ali da je situacija na području Sjenice i dalje veoma složena.

– Situacija na teritoriji opštine Sjenica je prilično složena, a to se pre svega odnosi na seosko područje, na kome su zavejani seoski i lokalni putevi. Do sad nismo ništa ozbiljnije preduzimali po pitanju raščišćavanja i uklanjanja smetova, zbog toga što već danima duva olujni vetar, a sneg nije prestajao da pada. Na pojedinim deonicama smo ipak više puta čistili neke putne pravce, međutim sneg je za vrlo kratko vreme ponovo zavejao sve te puteve, pa se od tog posla odustalo, jer je efekat rada bio nikakav, a troškovi ogromni. Već danas, može se reći da je situacija malo bolja, sneg pada smanjenim intenzitetom, a udari vetra su slabiji. Na putevima su angažovane 23 građevinske mašine, pokriveni su svi pravci. Očekujemo da će u naredna tri dana sva zavejana sela biti odblokirana – rekao je Selim Vukić, dodajući da je reč o 30 do 40 sela, a u kojima živi više hiljada ljudi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *