[rstr_selector]

Škola je neraskidivi deo Ovčar Banje

Đuro Ceranić, direktor Osnovne škole „Ratko Mitrović“ iz Čačka, čije izdvojeno odeljenje postoji u Ovčar Banji tvrdi da detaljni regulacioni plan Ovčar Banje iz 2013.godine nije u ovom turističkom mestu predvideo postojanje bilo kakve obrazovne ustanove.

– Mogu slobodno reći da je to propust regulacionog plana. Ali, ono što ćemo mi raditi u narednom periodu jeste da ćemo i ulaganjem u samu školsku zgradu i organizovanjem čitavog dijapazona različitih aktivnosti, prosto naterati širu javnost da razmisli o školi i Ovčar Banji uopšte, ali i o njenoj budućoj funkciji. Mi bismo ovde, recimo, mogli da organizujemo eko-kamp kakav postoji u Rošcima i to bi bilo dobro iz više razloga. Trenutno zbog regulacionog plana jesmo onemogućeni u tome, ali nećemo odustati. Dva obrazovno-rekreativna centra u istom području, a na različitim nadmorskim visinama predstavljala bi jedan sistem. Oni bi na izvanredan način mogli da se nadopunjuju tako da bi grupe dece u isto vreme mogle da borave u oba centra i da izvode širok spektar svih aktivnosti i radionica koje su, inače, u nastavnom planu obrazovnih ustanova, kaže Ceranić.

Dobra saradnja škole sa institucijama

Direktor Osnovne škole „Ratko Mitrović“ kaže da škola ima dobru saradnju sa gradskim vlastima, ali i sa nizom organizacija i institucija čiji je rad vezan za Ovčar Banju.

– Želimo da aktivno učestvujemo u svemu što je vezano za Banju i da pokušamo da ovo mesto stavimo u funkciju i dignemo na jedan viši nivo. Odlično sarađujemo sa Turističkom organizacijom Čačak, ali i sa Geografsko-ekološkim društvom, Klubom ekstremnih sportova „Armadilo“, Planinarskim društvom „Kablar“ i velikim brojem pojedinaca koji su zainteresovani i koji mogu da nam pomognu. U narednom periodu pokušaćemo da intenziviramo aktivnosti vezane za oživljavanje Ovčar Banje. Evo, ovih dana u školi ćemo imati predavanje na temu „Značaj Ovčarsko-kablarske klisure“ gde će nam partneri biti upravo organizacije koje sam pomenuo. Za sledeće leto u planu je organizacija edukativnog kampa i, ako sve bude kako smo planirali, to će biti kamp međunarodneog karaktera, rekao je Ceranić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *