Претрага
[rstr_selector]

Škole donose odluku o planu nadoknade nastave

Prema preporuci Ministarstva prosvete, sve osnovne i srednje škole u Srbiji treba u što kraćem roku da donesu odluku o nadoknadi časova. Danijela Kovačević Mikić, prosvetni savetnik u čačanskoj Školskoj upravi, kaže da su predložene dve opcije i da aktivi direktora škola u Moravičkom okrugu rade na tome da odluka bude identična, ali će sve zavisiti od trenutne situacije u školama.

– Škole imaju obavezu da plan nadoknade dostave Školskoj upravi najkasnije do 24. januara. Prva mogućnost je da nastava u drugom polugodištu počne u četvrtak, devetog, umesto u ponedeljak 13. februara, a da se ostali nerealizovani nastavni dani nadoknade subotom. Druga opcija koju predlaže Ministarstvo je da se nastava prvog polugodišta produži do 30. i 31. januara, da drugo polugodište počne prema kalendaru 13. februara, a ostali nerealizovani dani nadoknade subotom. Takođe nastavni dani se mogu nadoknaditi i samo subotom tako što će se iskoristiti preostale subote u prvom polugodištu i subote u drugom polugodištu, rekla je Danijela Kovačević Mikić.

Aktivi direktora traže najbolje rešenje

Školama kojima predstavljeni predlozi ne odgovaraju, ostavljena je mogućnost da nađu i neko drugo rešenje, kaže Danijela Kovačević Mikić.

 – Prema informacijama sa kojima do sada raspolažemo, većina naših štola se odlučuje da produži prvo polugodište do 30. i 31. januara, ali to nisu još zvanični podaci jer čekamo overene i verifikovane dopise iz škola. Aktivi direktora svih škola pokušavaju da donesu odluku koja bi bila identična za sve, ali uzimajući u obzir da je situacija od opštine do opštine različita, posebno kada su u pitanju vremenske nepogode, grejanje škola i drugi uslovi, sačekaćemo konačnu odluku. Ono što je sigurno, radi se na tome da na nivou Čačka i ostalih opština u Moravičkom okrugu imamo identična rešenja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *