Претрага
[rstr_selector]
Sjenica

Snežne padavine za sada ne prave veće probleme

U toku noći nije bilo jačih snežnih padavina na području Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Dragačeva. Na putevima I i II reda u Čačku u nižim predelima snega nema ali su kolovozi vlažni, dok u višim predelima ima ugaženog snega od 5 do 10 centimetara.

Seoski putevi na teritoriji Čačka prohodni

Seoski putevi koje ove zimske sezone čisti čačansko „Gradsko zelenilo” su prohodni, kaže Đoko Šelović, tehnički direktor ovog preduzeća, i navodi da će dežurne ekipe biti spremne za vikend, kao i za božićne praznike za kada su najavljene nove snežne padavine.

– Kupili smo celu količinu agregata koja je bila predviđena programom, tako da imamo dovoljno soli i rizle. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana nigde nije bilo većih problema, očistili smo sve seoske puteve koji su u našoj nadležnosti i posuli ih agregatima. Imamo informacije da je so koja je juče bačena na određenim mestima jutros delovala. Po brdima gde sneg neprestano provejava ima više problema, ali za sada sve držimo pod kontrolom.

Ekipe zimskog održavanja u Ivanjici i Gornjem Milanovcu u pripravnosti

U Ivanjici je i dalje neprohodna deonica Golijska reka – Preko brdo – Odvraćenica, dok su ostali putevi prohodni, uz napomenu da je na svim putevima u višim predelima na snazi zabrana kretanja za kamione sa prikolicom i šlepere. Na području Gornjeg Milanovca putari su tokom prepodneva čistili saobraćajnice u mesnim zajednicama u kojima u toku jučerašnjeg dana nije bilo intervencija. U višim predelima Dragačeva visina snega je do 15, a u nižim do 5 centimetara, rekao je Milija Milenković, direktor „Dragačevo Puteva“.

– Sinoć smo radili do ponoći, posuli smo rizlu i so tako da su sada svi putevi prohodni. Autobusi saobaćaju normalnim režimom i sve dobro fukncioniše, kaže Milenković.

Smetovi otežavaju čišćenje snega u Sjenici

Sneg koji je prethodnih dana padao na području Sjenice uz pojačan vetar i smetove, otežavao je saobraćaj ali i održavanje puteva koji se, po rečima Hazba Mujovića, predsednika opštine, neprekidno čiste. On kaže da je visina snega u predelima gde ima snežnih nanosa i preko jednog metra.

– U prethodna 24 sata uspeli smo da probijemo sve puteve i da svi oni budu prohodni, ali dalja situacija zavisi od toga da li će na određenim mestima da se pojave vetrovi koji donose i snežne nanose koji mogu da prekinu saobraćaj na određenim deonicama. Međutim, naše ekipe su 24 sata na terenu i trudićemo se da do toga ne dođe. Sva privatna i javna preduzeća su angažovana na čišćenju, tako da ćemo uspeti da održimo ovakav sistem prohodnih puteva u našoj opštini. Sneg je napadao preko 30 centimetara u nižim predelima, a u višim gde duvaju jaki vetrovi ga ima i preko jednog metra, kaže Mujović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *