[rstr_selector]

SNS: „Cirkus – opozicija u Čačku“

Povodom današnjeg prekida sednice Skupštine grada usled nedostatka kvoruma, Informativna služba Gradskog odbora Srpske Napredne Stranke u Čačku oglasila se sledećim saopštenjem:
„Na današnjoj sednici Skupštine grada po ko zna koji put pokazana je sva neodgovornost i besmislenost delovanja lokalne opozicije. Građani Čačka su imali prilike da vide obnovljenu ljubav Nove Srbije, Dveri, u koju se kao u ljubavni trougao uključila i Grupa građana dr Aleksandar Radojević, pa je sada očigledno ko ima tajne političke dogovore, za koje je kao po pravilu uvek optuživana Srpska napredna stranka. Valjda je svima konačno jasno da se SNS ne bavi i nikada se nije bavila „kupovinom“ odbornika zarad pukog očuvanja vlasti.
Ono što građani moraju da znaju jeste činjenica da je na današnjoj sednici Skupštine bilo prisutno 39 odbornika vladajuće koalicije. Samo iz tehničkih razloga sednica nije mogla da započne, jer za troje novih odbornika nisu verifikovani mandati, a dvoje je bilo opravdano odsutno. Neodgovorna cirkus – opozicija iskoristila je taj detalj isključivo kako bi vršila opstrukciju rada skupštine. Podsećamo sve kolege iz opozicije da ih građani nisu birali da bi bežali sa radnog mesta, odnosno iz skupštinskih klupa, a potom podnosili odjavne listiće kako bi naplatili dnevnice, koje nisu zaslužili, što je danas uradilo 27 odbornika opozicije. Krajnje neodgovorno, bezobrazno i drsko!
Niko ne očekuje da opozicija daje skupštinsku većinu, ali Čačani sigurno očekuju da se svi odbornici ponašaju u skladu sa interesima grada i njegovih stanovnika. Danas nam odbornici opozicije nije omogućila da verifikujemo tri naša mandata, što ćemo uraditi već u ponedeljak i bez njih. Postavlja se pitanje šta bi bilo, ili šta će biti ako vladajuća većina ne bude dala svoje glasove za verifikacije mandata odbornika opozicije i tako ih natera da svoje pravo ostvaruju na mnogo komplikovaniji i teži način? Do sada se radilo o političkom fer pleju i takve stvari su prolazile bez problema i opstrukcije, ali očito da neko želi promenu tih nepisanih pravila.
Gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem svaki dan ulaže ogromne napore u rešavanju nagomilanih problema iz prethodnog perioda i stvaranju bolje perspektive za građane Čačka u svakom pogledu. Postavlja se pitanje kada će oni koji su te probleme prouzrokovali ili ih do sada nisu rešavali, položita račune za činjenje i nečinjenje. Žalosno je što su pojedine stranke zaboravile da su do skoro bile u vlasti, pa sada kritikuju i ono što su do juče radili i za šta su bili odgovorni. Uostalom, kako su radili, tako su i prošli na izborima“, kaže se u današnjem obraćanju Informativne službe Gradskog odbora SNS-a u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *