[rstr_selector]

Socijalni stanovi dogodine i na Obrežu

U čačanskom naselju Obrež ove godine počinje gradnja stanova za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Izgradnju sa po 47 miliona dinara finansiraju državna i lokalna Stambena agencija.

Na Obrežu će biti izgrađene tri zgrade sa minimalno 832 kvadrata neto korisne površine, a krajnji rok za završetak gradnje je 31. decembar 2014. godine. “Gradska stambena agencija” je po ugovoru dužna da od svog dela učešća u izgradnji obezbedi i infrastrukturno potpuno opremi lokaciju, da pribavi neophodnu dokumentaciju, da upravlja i nadzire gradnju i da pribavi upotrebnu dozvolu.

Kao i za ranije izgradjene zgrade ovog tipa u naselju Košutnjak, prednost u zakupu socijalnih stanova imaju osobe sa invaliditetom, višečlane porodice mladih bračnih parova, Čačani stariji od 65 godina, deca bez roditeljskog staranja i samohrani roditelji.

O izgradnji socijalnih stanova na Obrežu danas na sednici raspravljaju članovi Gradskog veća Čačka, a u okviru godišnjeg programa rada “Gradske stambene agencije”, u kome, između ostalog stoji, da je agencija prihodovala “značajna sredstva” na ime zakupnine koju svakog meseca uzima od stanara u ranije izgrađenim zgradama.

U programu, međutim, nije navedeno o kojoj sumi je reč. U ovogodišnjem finansijskom planu rada navedeno je da su planirani prihodi oko 127 miliona dinara. U ove prihode iz gradske kase obezbeđuje se blizu 20 miliona, 10, 2 miliona su sopstveni prihodi, 47 miliona su transferna sredstva od republike, a 50 miliona dinara je kredit od Banke za razvoj Saveta Evrope za projekat izgradnje stanova za socijalno stanovanje.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *