[rstr_selector]

Srednjoškolci uspešno rešili zadatak na takmičenju „Poslovni izazov“

Na nedavno završenom takmičenju „Poslovni izazov“ koje je održano u Čačku, tim sastavljen od učenika srednjih škola iz Kragujevca, Užica, Gornjeg Milanovca, Guče i Sjenice osvojio je prvu nagradu i plasman na nacionalno finale, jer je osmislio najbolju ponudu različitih sadržaja za putnike duž trase auto-puta od Ljiga do Preljine.

Ističući da je deo nagrade zasluženo stigao u Sjenicu, Ismo Gicić, direktor tamošnje Gimnazije „Jezdimir Lović“, opširnije govori o učeničkoj biznis ideji koja je proglašena za najbolju.

– Učenici Gimnazije Lakota Almin, Hodžić Kadir, Jahić Kadir i Juković Demir su na najbolji mogući način predstavili sebe, svoju školu i sredinu iz koje dolaze. Lakota Almin je deo pobedničke ekipe Hodžić Kadir je bio u ekipi koja je osvojila drugo mesto, a ostala dvojica su učesrtvovala na ovom takmičenju i ostali su bez nagrade. Ono što je bitno za pobednički ekipu i projekat kojim su osvojili prvo mesto je da su hteli putnicima na auto-putu da omoguće da uživaju u zdravoj hrani i da istovremeno iskoriste lokalne resurse. Oni su razvili jednu dobru ideju o kojoj se mnogo priča, a to je prodaja organske hrane u jedinstvenom „drive-in“ restoranu na tom delu autoputa Ljig -Preljina. Ja sam vrlo ponosan na svoje učenike. To su učenici 4. razreda, vrlo su motivisani i na ovom takmičenju su učestvovali i ranijih godina, kaže direktor Ismo Gicić.

Poslovni izazov“ korak ka uspešnom biznisu ili nastavku školovanja

Prema rečima direktora sjeničke Gimnazije takmičenju srednjoškolaca u Čačku su prisustvovali brojni uticajni ljudi iz sveta ekonomije, politike i bankarstva, što je šansa da učenički rad bude zapažen.

– Projekat i imena đaka više nisu anonimni, oni su sebe svojim radom istakli i stavili u prvi plan, a to je dobar start bilo za početak nekog posla ili za nastavak školovanja. Moji učenici očekuju da će ako ostvare dobar rezultat na državnom takmičenju, biti oslobođeni prijemnog ispita, jer razmišljaju da upišu FON ili ekonomiju, kaže Gicić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *