Претрага
[rstr_selector]

Srpska napredna stranka u Čačku – jedni u klin, drugi u ploču

Neslaganja i sukobi unutar Srpske napredne stranke u Čačku sve su učestaliji i otvoreniji.

Tako je povodom nedavnih izjava dr Aleksandra Radojevića, narodnog poslanika iz redova Srpske napredne stranke Čačka, da je dobio ovlašćenja da sređuje stanje u mesnim odborima, iz Gradskog odbora ove partije stigao demanti.

Nazivajući dezinformacijama izjave dr Radojevića, Aleksandar Maksimović, predsednik Saveta za medije Gradskog odbora SNS, u saopštenju za javnost kaže da su nedavno usvojeni nov Statut i pravilnici i da je tačno da se spremaju izbori na lokalnom nivou širom Srbije, uključujući i Gradski odbor u Čačku. Maksimović je naveo da će po novom Pravilniku predsednici gradskih, odnosno opštinskih odbora u mestima gde je središte upravnog okruga, biti predsedavajući okružnih odbora, odnosno da je predsedavajući Moravičkog okružnog odbora ujedno i predsednik Gradskog odbora Čačak.

„Trentuno nije u opticaju raspuštanje mesnih ili Gradskog odbora, ali postoje indicije da će Izvršni odbor ovlastiti pojedine svoje članove da koordiniraju izborne radnje širom Srbije. S obzirom da Radojević nije član Izvršnog odbora, odnedavno više ni predsednik Moravičkog okužnog odbora, nejasno je kakve on uopšte ima ingerencije da eventualno raspušta pojedine mesne odbore, jer ne poseduje nikakvo validno ovlašćenje za to.“ – kaže se između ostalog u saopštenju predsednika Saveta za medije Aleksandra Makismovića, koji dr Radojevića naziva “samoproklamovanim šefom izbornog štaba, koji je najodgovorniji za neadekvatan rezultat na majskim izborima u pojedinim mesnim odborima”.

Danas nismo uspeli da od dr Radojevića dobijemo odgovor da li je raspušten Gradski odbor.

Takođe, dr Radojević je javnosti dužan i odgovore vezane za rad novog direktora JP “Gradac” Nebojše Jovanovića. Već duže vreme ne uspevamo da ugovorimo razgovor sa direktorom Nebojšom Jovanovićem, kako bismo dobili informacije vezane za njegov rad i rad “Gradca” na čije je čelo došao zahvaljujući zalaganjima dr Radojevića. Zato smo želeli od poslanika da dobijemo komentar o kupovini službenog auta bez odluke Upravnog odbora, kao i o zapošljavanju radnika bez ikakvog konkursa.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *