[rstr_selector]

Srpski ministar hteo da reketira Kineze

U Vladi Republike Srbije u toku je istraga vezana za poslovanje jednog ministra za koga su mediji prošle nedelje objavili da je pokušao da reketira kineske firme koje sarađuju sa našom državom.

Prema navodima medija, ministar je izazvao međunarodni skandal i narušio poslovne odnose Srbije i Kine jer je tražio mito u poslu koji je trebalo da bude sklopljen između dve zemlje. Poznato je da Srbija i Narodna Republika Kina imaju saradnju iz oblasti građevinarstva vrednu više od milijardu evra. Naime, ministar je nedavno ugovarajući posao sa kineskom firmom tražio procenat u iznosu od osam odsto za sebe. Kinezi su bili iznenađeni i šokirani tim ministrovim gestom, ali nisu reagovali ishitreno, niti su se bilo kome iz Vlade direktno žalili, već su se obratili kineskim zvaničnicima. Nakon toga reagovala je kineska ambasada u Beogradu, koja je poslala depeše, između ostalog i Bezbednosno informativnoj agenciji. U depeši se ukazuje ne samo na sramno ponašanje srpskog ministra, već se podvlači da je reč o nezakonitom ponašanju, koje bi moralo biti sankcionisano.

Mediji nisu objavili ime ovog ministra, ali kada Vladin biro završi istragu u ovoj aferi, njegovo ime biće saopšteno javnosti.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести