[rstr_selector]

Stabilizovano elektrosnabdevanje u čačanskim selima

Elektrosnabdevanje

Desetak čačanskih sela koja su od subote bila bez struje od juče posle podne imaju električnu energiju. Nestanak električne energije uslovili su kvarovi na dalekovodima i vazdušnim provodnicima koje je dodatno opterećivao vlažan sneg, kao i grane drveća koje su padale po žicama. Struju nisu imali stanovnici Pakovraća, Riđaga, Gornje Gorevnice i Međuvršja. U trafo stnici u Bresnici je pregoreo energetski transformator 35 na 10 kilovolti zbog čega su bez struje do juče po podne bili Bresnica, Bečanj, Katrga, Vujetinci i Mrčajevci. Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije, danas ima manjih, odnosno pojedinačnih kvarova, ali stanje je znatno bolje nego prethodnih dana. Na području Ivanjice i Gornjeg Milanovca elektrosnabdevanje je uredno.

Vodosnabdevanje

U Ulici cara Lazara kod restorana „Rimini“ sinoć je došlo do pucanja vodovodne cevi zbog čega je voda zatvorena u delu ulice od kafane Car Lazar do raskrnice sa Ulicom Miloša Obilića. Pored ovog, registrovan je kvar i u Sinđelićevoj ulici preko puta picerije „Sendi“, a u čačanskom Vodovodu kažu da će se radovi na saniranju kvarova obavljati u toku pre podneva i da se očekuje da će biti sanirani do 12 sati.

Bioprognoza

U većem delu zemlјe biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na osobe sa respiratornim i srčanim obolјenjima. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi pospanosti i glavobolјe. Preporučuje se izuzetna opreznost u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 28 pacijenata u ordinaciji, a istovremeno su obavili i 44 kućne posete. U Gornjem Milanovcu je bilo 20 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a u Ivanjici 41 pregled u Hitnoj pomoći, a osam na terenu.

Policijska uprava

U Čačku su se u toku jučerašnjeg dana dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a u Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskom području, a od 9.00 do 12.00 na putnom pravcu od Čačka ka Slatini.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju nove snežne padavine, pojačan vetar i niske temperature. U jutarnjim, ali i večernjim satima očekuje se jak mraz pa i pored intenzivinih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu. Iz Auto-moto saveza vozačima savetuju da na put kreću isključivo sa zimskom opemom i dobrim zimskim gumama jer su zbog loših pneumatika česta proklizavanja i preprečavanja vozila koja su često i uzrok prekida u saobraćaju. Putevi prvog i drugog reda su prohodni u nižim predelima kolovozi su mokri i klizavi ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u rskvašenom stanju dok na putevima u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5 santimetara. Aktuelna je zabrana za teretna vozila na prilazima Kopaoniku i Goču, kao i u višim predelima Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Valjeva i Užica. Opreznija vožnja neophodna je i na mestima gde je postavljena saobraćajna signalizacija iako se zbog niskih temperature radovi možda ne izvode.

Поделите вести