Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

U požaru koji se juče rano ujutru dogodio u porodičnoj kući u Ostri, nastradao je stariji muškarac koji se, po rečima Dragiše Broćića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Čačku, ugušio od prevelike količine čađi i dima.

Žrtve požara su najčešće stara i bolesna lica

– Dojavu smo dobili u 5 sati i 44 minuta. Vatrogasci su stigli oko 6.00 sati na lice mesta i utvrdili da gori porodična kuća. Oko 15 kvadrata je bilo zahvaćeno požarom. Lice je stradalo usled gušenja produktima sagorevanja. Ceo prostor je bio ispunjen dimom. Na licu mesta su bila tri vatrogasca s vozilom, a intervencija nije trajala dugo jer nije ceo objekat bio zahvaćen požarom. Uzrok požara je često prevelika blizina ložišta, šporeta i električnih grejnih tela nameštaju koji može biti zahvaćen vatrom koja se brzo razvija.

Broćić ističe da su žrtve požara u Moravičkom okrugu najčešće starija lica, bez obzira na to da li se radi o otvorenom prostoru ili objektima.

– Retko se dešava da u požarima stradaju mlađa lica a kada se desi, to uglavnom bude u industriji, kaže načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *