Претрага
[rstr_selector]

Stefanović treći na Međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Vojvodinu“

Mladi takmičar biciklističkog kluba Borac Stefan Stefanović, u svojoj prvoj seniorskoj sezoni ostvario je još jedan uspeh. Na 35. Međunarodnoj biciklističkoj trci Kroz Vojvodinu, koja je održana 14. i 15. septembra, drugog dana trke osvojio je treće mesto među 60 takmičara iz Srbije, Mađarske, Češke i Slovačke.

Prvog dana vozilo se od Novog Sada do Apatina u dužini od 129km. Čačanski biciklisti vozili su dobro i u vodećoj grupi od 16 takmičara bila su sva četvorica. Međutim, Jovan Zekavica je na 25 km do cilja dobio gumi defekt i nije uspeo da stigne vodeće. Marko Danilović je pokušao beg na 2 kilometra do cilja, ali vodeći su ga sustigli na 200 metara pre ciljne linije i trku je završio na osmom mestu u vremenu pobednika. Stefan Stefanović je bio sedmi takođe u vremenu pobednika Der Žolta. Jovan Zekavica stigao je sa zaostatkom i zauzeo je 15 mesto, a Goran Antonijević bio je 16.

Drugog dana vozilo se od Apatina do Žablja u dužini od 139 kilometara. Kao i prvog dana čačanski biciklisti su dobro vozili i u vodećoj grupi od 12 takmičara bili su Zekavica, Stefanović i Danilović. Imali su brojčanu prednost u odnosu na druge ekipe, ali njihova mladost i neiskustvo su prouzrokovali da to ne iskoriste. U taktičkoj završnici odvojila su se četiri takmičara među kojima je bio i Stefanović. U sprintu je pobedio iskusni Esad Hasanović, dok je Stefan Stefanović zauzeo treće mesto. U sprintu druge grupe Jovan Zekavica zauzeo je šesto, a Marko Danilović deveto mesto.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести | Спорт

Традиционални Сеоски вишебој у недељу у Јабланици

15.06.2024
Вести | Одабране вести | Спорт

Мото-крос трке овог викенда на Јељену

14.06.2024
Вести | Одабране вести | Спорт

Кошаркашки турнир ЗИЦЕР до 18. јуна у Чачку

14.06.2024