Претрага
[rstr_selector]

Stigla pomoć poplavljenima u Kraljevu

Nemačka humanitarna ogranizacija „Help“je započela podelu uređaja za domaćinstvo stanovništvu sa područja Kraljeva koje je stradalo u majskim poplavama. Reč je o delu donacije čija je ukupna vrednost 30 miliona evra, a donira je Evropska Unija iz predpristupnih fondova.

Planirano je da tokom ove godine pomoć stigne i privredi i državnoj upravi u 24 grada i opštine u Srbiji, među kojima su Čačak, Bajina Bašta, Kosjerić, Trstenik, Kragujevac i Kraljevo. Stanislava Kulidžan, portparol nemačke organizacije „Help“ u Srbiji, kaže da će nakon stanovništva, pomoć dobiti i kraljevački privrednici i poljoprivrednici.

– U Kraljevu smo juče započeli isporuku uređaja za poplavljena domaćinstva, a pre toga, takođe sredstvima Evropske Unije, obnovljeno je 18 kuća . Akcija koja je u toku podrazumeva isporuku nameštaja i bele tehnike za oko 20 kraljevačkih domaćinstava. U planu je da krajem februara počne isporuka pomoći u vidu opreme, materijala, rezervnih delova i plastenika za mikro i mali biznis, kao i za poljoprivrednike kako bi svi oni uspostavili svoje aktivnosti i obezbedili redovne izvore prihoda, kao i pre poplava – izjavila je Stanislava Kulidžan.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *