Претрага
[rstr_selector]

Stižu dodatna sredstva za nasipe

 – Vlada Republike Srbije opredelila je 330 miliona dinara za izgradnju zaštitne linije na desnoj obali Bjelice u Lučanima, zahvaljujući kojoj će biti zaštićena privredni subjekti koji su bili ugroženi tokom poplava. Izgradnja nasipa je u toku, a završetak radova predviđen je za 15. oktobar, saopštila je Vesna Stambolić, predsednica opštine Lučani.

Vlada Srbije odobrila je i dodatnih 80 miliona dinara za projekat regulacije vodotoka prvog reda reke Bjelice, na levoj obali u dužini od 1300 metara. Navedena sredstva će se utrošiti na izdizanje regionalnog puta Lučani – Guča kroz naseljeno mesto Đerać, kao i za izgradnju nasipa na levoj strani pomenutog puta. Takođe, deo sredstava biće utrošen za pojedinačnu zaštitu dvanaest kuća koje neće biti obuhvaćene ovim bedemom.

Lučanima 16,5 miliona za vodotokove drugog reda

Za vodotokove drugog reda opštini Lučani odobreno je 16, 5 miliona dinara. Tim sredstvima će se regulisati vodotokovi na Gorušici u Viči u dužini od 350 metara, reci Dobrici u Kotraži u dužini od 260 metara, Puhovskoj reci – 800 metara, kao i u potoku Dupljaj u Guči u dužini od 300 metara.

– Radovi se odnose na uklanjanje rastinja, proširenje i čišćenje rečnih korita, betoniranje i oblaganje rečnih korita kamenom, objašnjava Stambolićeva i navodi da je postupak javne nabavke sproveden i da će izvođač radova biti preduzeće „Erozija“ iz Valjeva. Završetak radova očekuje se krajem septembra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *