Претрага
[rstr_selector]

Stočna pijaca u Gornjem Milanovcu na novoj lokaciji

Stočna pijaca u Gornjem Milanovcu uskoro će biti izmeštena sa sadašnje lokacije u Svračkovce. Razlog izmeštanja je prodaja parcele na kojoj se pijaca trenutno nalazi, zbog čega je bilo neophodno pronaći novo mesto. Na parceli u Svračkovcima trenutno se izvode potrebni radovi kako bi se prilagodila nameni.

Kako kažu iz Javno komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac”, do sada se zakup plaćao privatnom preduzeću iz Beograda koje je bilo vlasnik parcele, a mesečna naknada za zakup je iznosila 30.000 dinara. Takođe, postojali su i dodatni troškovi za uređenje, baždarenje i održavanje prostora.

Biće uređene pristupne saobraćajnice pijaci

Na novoj pijaci planirano je postavljanje bankina, tabli za krupnu i sitnu stoku, kao i ravnanje terena. Najavljeno je i uređenje pristupnih saobraćajnica pijaci u vidu nasipanja. Iz ovog javnog preduzeća ističu da su troškovi renoviranja prethodne parcele, zajedno sa troškovima uređenja bili daleko veći od stvarnog prihoda na osnovu pijačarine, pošto je smanjen promet trgovine životinjama, pa je i to jedan od razloga promene lokacije stočne pijace.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *