Претрага
[rstr_selector]

Стрит арт фестивал у Краљеву до суботе 26. августа

Културни центар „Рибница” Краљево организује Стрит арт фестивал у оквиру кога се током ове седмице Краљевчанима и гостима нуде разноврсне манифестације на различитим локацијама.

Програм почиње данас израдом мурала на више локација у граду. Фасаде ће бити украшене на дечјем игралишту поред Ибра, у стамбеној заједници на Тргу краља Петра I ослободиоца и у насељу Кованлук, а украшаваће их градски уметници и ученици Уметничке школе.

У четвртак, 24. августа Фестивал ће употпунити изложба фотографија Драгана Теодоровића Зека под називом „То је било неко лепше и срећније време”, која ће бити постављена у 19 часова у дворишту Француске куће. Истовремено ће бити представљена и фотомонографија за коју су текстове написали Петар Пеца Поповић, наш познати рок критичар и Борисав Бора Ђорђевић, певач и фронтмен „Рибље чорбе”. Сат времена касније почеће музички наступ гитарског дуа групе Епилог.

Наредног дана, 25. августа, на истом месту у 18 часова, за најмлађе ће бити организован концерт класичне музике прилагођен дечјем узрасту и кловновско-жонглерска представа Кинетроп театра. Након програма за децу, од 21 час на Тргу српских ратника биће приређен концерт групе Неверне бебе која ове године обележава 30 година постојања и која ће представити своје нове песме са албума „Ходај”.

Фестивал се наставља у суботу, 26. августа, наступом хрватског бенда Елементал од 20 часова, а Миле Кекин и бенд наступају у завршници Фестивала концертом који почиње у 22 часа.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *