[rstr_selector]

Subvencije za pčelare

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ove godine po prvi put kroz subvencije, pruža finansijsku podršku pčelarima.

Rok za podnošenje zahteva je poslednji dan avgusta, o čemu govori Ljiljana Ćurčić iz čačanske Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe u kojoj pčelari mogu preuzeti neophodne obrasce i dobiti potpunije informacije.

– Pčelari koji nisu podneli zahtev za podsticaje po košnici to treba da urade najkasnije do 31. avgusta. Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, odnosno nosioci komercijalnih, porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o podsticaju u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Subvencije za pčelate se ostvaruju na osnovu zahteva koji se podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tačnije Upravi za agrarna plaćanja. Zahtev se podnosi na obrascu „Zahtev za podsticaje po košnici pčela“. Uz zahtev se podnosi i izvod iz evidencije o registraciji pčelinjaka i pčelinjih društava na gazdinstvu iz centralne baze podataka o obeležavanju životinja koji je overen od strane ovlašćenje veterinarske organizacije kao i kopija uverenja o zdravstvenom stanju životinje koja je overena od strane nadležnog veterinarskog inspektora. Visina podsticaja za košnice pčela iznosi 500 dinara po košnici – izjavila je Ljiljana Ćurčić agronom čačanske Poljoprivredne savetodavne i stručne službe.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024