[rstr_selector]

Sutra bez struje Ljubić kej, delovi Trbušana i Ljubića

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema kvarova, a na području Dragačeva je registrovan manji kvar u TS u Milatovićima, a bez struje je zaseok Tomići. Kvar će biti saniran u toku prepodneva.
Iz čačanske Elektrodistribucije su za sutra najavili radove na reviziji opreme u trafostanici „Ljubić“. Od 09.00 do 12.00 sati bez elekrične energije biće potrošači u Trbušanima u Ulici Vidosava Kolakovića od Suvog Brega do donjeg groblja, bez struje će ostati ceo Ljubić kej, Ulica 1300 Kaplara sa pripadajućim bočnim ulicama, Matijine livade, kao i delovi Ljubića iznad doma i škole „Tanasko Rajić“, Savkovića Kosa, zaseok Rackovići i selo Rakova.

Vremenska prognoza

U većem delu zemlje tokom pre podneva će biti umereno oblačno, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. Jače naoblačenje koje će sredinom dana zahvatiti južne i jugozapadne krajeve i doneti kišu, uveče i tokom noći proširiće se i na zapadne, centralne i istočne. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, koji se tokom noći očekuje ponegde i u nižim predelima južne i zapadne Srbije. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Najniža temperatura biće od -4 do 0, a najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.
Na području Čačka u toku pre podneva će biti oblačno i uglavnom suvo vreme, a kiša je moguća tokom popodneva. Duvaće umeren vetar promenljivog pravca, a najviša dnevna temperatura biće oko 6 stepeni.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.

Porodilište

U čačačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče nije bilo porođaja.

Hitna pomoć

U čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 19 pacijenata, a na terenu su intervenisali 34 puta. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu imala je ukupno 30 intervencija od kojih 20 u stanici , a 10 na terenu.

Stanje na putevima

Danas kalendarski stiže proleće, ali vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Oblačno i hladno vreme sa kišom, u višim predelima sa snegom. Svi putni pravci I i II prioriteta su prohodni, u nižim predelima kolovozi su vlažni dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Užica, Valjeva, Sjenice, Novog Pazara i Nove Varoši.
Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta i nema zadržavanja na naplantnim rampama.
Zbog radova na izgradnji benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne stanice Preljina, zatvorene su zaustavna i vozna traka, a saobraćaj se odvija samo preticajnom trakom uz smanjenu brzinu.
Na putničkim ternimalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok su ona promenljiva i povremeno duža za tereta motorna vozila ka Hrvartskoj i Mađarskoj.

 

Поделите вести