[rstr_selector]
Foto Dženarika info

Sutra isključenje struje zbog revizije trafostanice „Jezdina“

Elektrosnbabdevanje

Na niskonaponskim mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Dragačevu ima kvarova, u čačanskim i milanovačkim selima je manji broj potrošača bez struje ili nemaju po jednu fazu, a u Dračagevu su bez struje delovi Milatovića, Dublja, Zeoka i Živica. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva.
Iz pogona Elektrodistribucije u Čačku za sutra su najavili radove na redovnoj godišnjoj reviziji u trafostanici „Jezdina“ zbog kojih će od 8.00 do 14.00 časova bez struje biti biti potrošači u naselju oko kafane Gurman i Lupnjače, u Beljini, Parmencu, Riđagama, Pakovraću, Jezdini i Pridvorici.

U ponedeljak će zbog radova u trafostanici „Brezak“ sa koje se napajaju Koštunici, Pranjani, Gojna Gora, Družetici, Bogdanica, Brajići, Kamenica doći do kratkotrajnog isključenja struje od 9.30h do 10.30h.

Bioprognoza

Kod većine hroničnih bolesnika će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe. Opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama, kao i nervno labilnim osobama. Nemir i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas nisu planirane.

Stanje na putevima

Hladne noći i jutra, smanjena vidljivost zbog magle kao i mokri kolovozi su vremenske prilike koje ovih dana od vozača zahtevaju oprezniju vožnju. Kiša popunjava sva oštećenja i udubljenja na koloovzu, koja su samim tim manje uočljiva, ali utiče i na pojavu odrona u planinskim predelima i kroz stenske useke. Vetar je umeren ali i dalje treba biti oprezan na mostovima i preko nadvožnjaka.
Danas od 8 do 16 časova izvoditi radovi na redovnom održavanju tunela „Šarani“ u Smeru ka Beogradu, zbog kojih će se se naizmenično zatvarati preticajna i vozna traka.
Zbog radova na na regionalnom putu Čačak – Guča, od od Spomen Parka u smeru ka Guči, saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je i na deonici Takovo-Pranjani, gde se izvode se radovi na rehabilitaciji puta .
Zbog izgradnje tunela na deonici autoputa Preljina – Požega, saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put, a zatvoren je i deo puta od Gojne Gore ka Ljubiću zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice koja se ukršta sa trasom auto-puta.
U toku su završni radovi na rehabilitaciji kolovoza na deonici od Brzeća do Rendarske krivine ka Kopaoniku, saobraćaj će se do 15. oktobra obustavljati od 8.00 do 17.00 časova.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja, a treretna vozila na izlazu iz Srbije na prelazu Batrovci čekaju oko sat vremena.

Поделите вести