Претрага
[rstr_selector]

Sutra se završava nastava na daljinu za učenike osnovnih i srednjih škola

Nastava na daljinu za učenike osnovnih i srednjih škola završava se sutra, a od 1. juna u školama će biti organizovani časovi za učenike koji ne budu zadovoljni svojim ocenama, kaže Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave u Čačku. Pored toga, biće organizovana i pripremna nastava za malu maturu, dok će drugi probni završni ispit biti održan 1. i 2. juna.
– Nastava koja je organizovana učenjem na daljinu, a koja je trajala od 17. marta, završava se 29. maja. Takvim oblikom nastave bilo je obuhvaćeno oko 22.000 učenika na teritoriji Moravičkog okruga, a oko 2.500 nastavnika je učestvovalo u različitim procesima onlajn predavanja. Sve škole će 1. juna otvoriti vrata za učenike za koje će biti organizovane druge nastavne aktivnosti kao što su posebni časovi za one koji nisu zadovoljni predloženim ocenama i oni će imati priliku da ocene poprave u školi. Biće organizovana pripremna nastava za učenike osnovnih škola koji polažu malu maturu, a 1. i 2. juna realizovaće se drugi probni završni ispit kada će učenici moći da provere procedure i da vide kako će to izgledati na završnom ispitu koji ih očekuje 17, 18. i 19. juna. U ponedeljak 1. juna đaci će u školama moći da preuzmu testove iz srpskog jezika i kombinovani test koji će tog dana rešavati kod svojih kuća i kroz koje će moći da provere nivo znanja. U utorak 2. juna u svim školama u Moravičkom okrugu đaci će polagati probni završni ispit iz matematike i tada će u celosti videti kako će to izgledati na završnom ispitu, rekla je Slađana Parezanović.

Ove godine osnovnu školu u Moravičkom okrugu završava 1920 osmaka – u Čačku 1086, Gornjem Milanovcu 359, Ivanjici 337 i u Lučanima 138 đaka.

U junu će biti organizovani prijemni ispiti za upis đaka u umetničke škole, za učenike nadarene za informatiku, fiziku i matematiku, kao i za one koji deo nastave pohađaju na stranom jeziku.
– Učenici srednjih škola će takođe imati mogućnost da pohađaju posebne časove i provere znanje iz predmeta za koje nisu zadovoljni ocenom, a od 1. do 19. juna obaviće se prijemni ispiti za upis učenika u srednje škole, maturski ispiti, razredni ispiti, tako da je mnogo obaveza i važnih termina u junu. Prijemni ispiti za odeljenja u kojima se deo nastave organizuje na stranom jeziku u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu, biće organizovani 8. i 9. juna, učenici sa posebnim sklonostima za informatiku, fiziku i matematiku prijemni će polagati 10. juna, dok će u Muzičkoj školi „Vojislav Vučković“ u Čačku kao i u Umetničkoj školi prijemni ispiti biti organizovani od 12. do 14. juna. Škole koje procene da nije ispunjen godišnji fond i da je potrebno da nastave sa časovima, organizovaće nastavu sve do trenutka kada se budu stekli uslovi da se školska godina završi, navela je načelnica čačanske Školske uprave.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *