Sve nadležne institucije uključene u prevenciju nasilja u čačanskim školama

Sve nadležne institucije uključene u prevenciju nasilja u čačanskim školama

Na sastanku predstavnika čačanskih institucija nadležnih za prevenciju nasilja u školama bilo je reči o novim pravilnicima koji se tiču prevencije nasilja i obavljanja društveno korisnog rada; postignut je dogovor da škole nastave sa aktivnostima i programima u toj oblasti

0

Juče je održan sastanak predstavnika čačanske Školske uprave, Policijske uprave, direktora obrazovno-vaspitnih ustanova sa teritorije Čačka, koordinatora timova za prevenciju nasilja, predstavnika Osnovnog tužilaštva, Prekršajnog suda, Centra za socijalni rad i lokalne samouprave.

Radionice i predavanja u okviru programa prevencije

Rada Karanac, prosvetni savetnik u Školskoj upravi, kaže da je na sastanku izvršena analiza stanja bezbednosti u obrazovno-vaspitnim ustanovama sa osvrtom na prošlu školsku godinu, a dogovoreno je i da se nastavi sa preventivnim aktivnostima iz ove oblasti.

– Pričali smo o programu Osnovni bezbednosti dece koji je realizovan prošle godine u četvrtom i u šestom razredu, kao i o novim pravilnicima koji su aktuelni od početka ove školske godine, a tiču se prevencije, odnosno intervencije kada je u pitanju diskriminatorno ponašanje i obavljanje društveno korisnog rada. Naravno da smo se usaglasili da nastavimo sa preventivnim aktivnostima koje škole organizuju. Te aktivnosti uključuju radionice, predavanja i posete stručnjaka iz određenih oblasti, kaže Rada Karanac.

POSTAVI ODGOVOR