Претрага
[rstr_selector]

Svršeni osnovci Moravičkog okruga polažu završni ispit

Na završni ispit danas je u Moravičkom okrugu izašlo 2.020 učenika, potvrđeno je u Školskoj upravi. Prema rečima Slađane Parezanović, rukovodioca ove ustanove, u Čačku je na završni ispit izašao 1.131 osnovac, u Gornjem Milanovcu 395, u Ivanjici 307 i u Lučanima 187 učenika. Svršeni osnovci danas su polagali završni test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kaže Parezanović i dodaje.

– Sutra će učenici raditi završni test iz matematike, a u petak završni kombinovani test koji obuhvata znanje iz pet predmeta: biologije, istorije, geografije, hemije i fizike. Svi testovi su distribuirani do škola i do sada nije bilo nikakvih prijavljenih problema. Nadamo se da će naši učenici postići dobar uspeh, a svakako želimo da to bude najbolji uspeh u Srbiji, kaže Parezanović.

Upis 4. i 5. jula

Rukovodilac Školske uprave u Čačku podseća da kalendar aktivnosti predviđa prvo preliminarne rezultate završnog ispita, a zatim i konačne 23. juna. Popunjavanje lista želja u odabranim školama sledi 24. i 25. juna, a 3. jula će učenici u prvom krugu znati kako su raspoređeni. Upis u srednje škole ove godine je planiran za 4. i 5. jul.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *