[rstr_selector]

Tamaš Farkaš pobednik Ilindanskog maratona

Juče je na jezeru u Međuvršju održan 13. Ilindanski plivački maraton.

Na plivačkoj stazi od manastira Nikolje do Ovčar Banje, najbolji je bio osamnaestogodišnji Tamaš Farkaš iz Plivačkog kluba Bečej, koji ovu titulu osvaja pet godina uzastopno. Stazu dugu 2100 metara Farkaš je preplivao za 23 minuta i 24 sekunde. Drugi je kroz cilj prošao Božidar Race iz beogradskog PK „Partizan“, a trećeplasirani je Bečejac Sebastijan Sabo.

U trci na 2100 metara, apsolutni pobednik među ženama je Beograđanka Mina Mastilović iz PK „11. april“, za njom slede drugoplasirana Jovana Dudaković iz Sombora i treća je Ana Rašić iz Jagodine.

U trci zadovoljstva „Borivojeva tabla“ u muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Petru Crnčeviću iz PK “Čigota“, drugo Stefanu Pavloviću iz PK “Jagodina“, a treće Borisu Ristanoviću iz PK “Čačak“.

U ženskoj kategoriji najbolja je bila Ema Dajić iz Jagodine a, za njom su Bojana i Jovana Knežević, obe iz PK “Čajetina“.

Juče se na startu obe plivačke trke pojavilo ukupno 77 takmičara. Inače, Ilindanski plivački mataron je jedini u Srbiji koji se održava na uzvodnoj stazi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *