[rstr_selector]

Tehničar štampe i modni krojač novi smerovi u Tehničkoj školi u Gornjem Milanovcu

Tehnička škola „Jovan Žujović” u Gornjem Milanovcu ove godine upisuje učenike na dva nova smera, tehničar štampe i modni krojač. Prema rečima Bojana Veljovića, direktora škole, učenici ova dva smera moći će da obavljaju praksu u lokalnim firmama.

– Ove godine upisujemo učenike na nova zanimanja, a jedno od njih je tehničar štampe, smer četvrtog stepena, na zahtev učenika iz Gornjeg Milanovca, ali i u skladu sa potrebama privrede. Tehničar štampe je klasično obrazovanje, ali učenici planom i programom imaju predviđenu praksu koju ćemo im mi obezbediti u lokalnim fimama. Takođe, ulazimo i u proces dualnog obrazovanja, reč je o modnom krojaču, zanimanju trećeg stepena. Na ovaj smer ćemo upisati 30 učenika koji će biti raspoređeni na praksu u lokalna preduzeća, kaže Veljović.

Mesta ima za 150 budućih srednjoškolaca

– Po 30 učenika ćemo upisati na smerove tehničar mehatronike, tehničar štampe, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i modni krojač, dok ćemo na smerove elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje i elektroinstalater upisati po 15 učenika, kaže Veljović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *