[rstr_selector]
Image by NickyPe from Pixabay

Temperature u minusu u celoj Srbiji

Vremenska prognoza

U većem delu zemlje danas će biti pretežno sunčano i veoma hladno, samo je na istoku, jugoistoku i jugu zemlje uz promenljivo oblačno vreme, ponegde moguć slab sneg. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Temperatura će u većini mesta biti od – 4 do – 1 stepen, osim u Timočkoj Krajini gde će biti oko jedan stepen u plusu.
U Čačku će biti pretežno sunčano i hladno uz slab severozapadni vetar i temperaturu koja tokom dana neće prelaziti – 1 stepen.

Elektrosnabdevanje

U Moravičkom okrugu jutros nema većih problema sa snabdevanjem strujom, svi dalekovodi su pod naponom, manjih kvarova ima na niskonaponskim mrežama, zbog kojih u pojedinim seoskim mesnim zajednicama domaćinstva nemaju po jednu fazu. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku prepodenva.

Vodosnabdevanje

U Balkanskoj ulici u Čačku je pukla vodovodna cev kod broja 102. Isporuka vode je obustavljena, a radovi na saniranju kvara obavljaće se u toku prepodneva. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planskih isključenja vode.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni i kardiovaskularni bolesnici. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su tokom vikenda evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima je šest lica lakše povređeno, a u Lučanima se dogodila jedna u kojoj je jedna osoba prošla sa lakšim povredama. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama, od 10.00 do 20.00 časova na putnom pravcu od Beljine ka Preljini, a od 20.00h do ponoći u Konjevićima.

Stanje na putevima

Snežne padavine su uglavnom prestale, ali jak mraz svaku vlažnu deonicu pretvara u led, pa se vozačima savetuje da voze pažljivo, da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.
Posebno treba biti oprezan na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
Prilazi zimskim centrima su prohodni, ali je na njima zbog snega na kolvoozu i jakog mraza saobraćaj otežan. Prohodnost puteva I i II prioriteta je dobra, dok na putevima u višim i planinskim predelima ima ugaženog i raskvašenog snega što usporava kretanje vozila na području Prijepolja, Užica, Sjenice, Raške, Novog Pazara, Valjeva, Ivanjice, Požege, Kruševca, Knjaževca Sokobanje i Stare Planine. Slični uslovi vožnje očekuju vozače na području Dimitrovgrada, Leskovca i Vranja. Na putevima II i III prioriteta u ovim područjima na snazi je zabrana kamionima sa prikolicom i šleperima, a neprohodni su putni pravci Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica.
Od graničnog prelaza Gradina do portala Progon, zbog dužeg zadržavanja vozila na Gradini formirana je kolona teretnih vozila u zaustavnoj saobraćajnoj traci. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести