Topola: Ukinuta vanredna situacija

Topola: Ukinuta vanredna situacija

Vanredna situacija u delu Opštine Topola, koja je bila proglašena u ponedeljak zbog posledica nevremena je ukinuta. Preliminarni rezultati pokazuju da šteta od grada iznosi više od 350 miliona dinara

0

U Opštini Topola juče je ukinuta vanredna situacija koja je bila uvedena u osam sela zbog grada koji je pričinio štetu na preko 600 hektara poljoprivrednog zemljišta. Rade Petrović iz Službe zaštite i spasavanja Opštinske uprave Topola, kaže da je prema preliminarnim rezultatima šteta procenjena na više od 350 miliona dinara.
– Komisija za procenu štete je završila posao i prema preliminarnim rezultatima ona iznosi 354.626.000,00 dinara. Najviše su stradale ratarske, voćarske i povrtarske kulture, dok je šteta na objektima znatno manja, kaže Petrović i dodaje da je 627 hektara obradivih površina oštećeno u olujnom nevremenu.

Najviše stradali voćnjaci i povrtnjaci u Vinči

Prema Petrovićevim rečima, vanredna situacija je bila uvedena u Vinči, Lipovcu, Krćevcu, Belosavcima, Zagorici, selu Topola, Donjoj Šatornji i Donjoj Trešnjevici, a najviše je stradalo selo Vinča gde je procenjena šteta na 226.000.000,00 dinara.

Prijava štete do kraja meseca

Poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu od grada, prijave mogu podnositi do kraja meseca u prostorijama Opštinske uprave, Odeljenju za poljoprivredu. Kada se prikupe svi podaci o nastaloj šteti, Ministarstvu poljoprivrede će biti upućen zahtev za pomoć i obeštećenje poljoprivrednika.

POSTAVI ODGOVOR