[rstr_selector]
Foto: Kulturni centar opštine Lučani, Guča

Tradicionalna smotra ,,Mitrovdan u Viči“

U dragačevskom selu Viči, na Mitrovdan u utorak 8. novembra održaće se tradicionalna smotra izvornog narodnog stvaralaštva – ove godine sedma po redu.

U okviru manifestacije „Mitrovdan u Viči“ posetioci će moći da posete prodajnu izložbu starih zanata i domaće radinosti i da isprate ekipe koje će se takmičiti u kuvanju pasulja i vruće rakije. Takođe će moći da uživaju u kulturno–umetničkom programu u kome učestvuju pobednički orkestri sa ovogodišnjeg Dragačevskog sabora trubača i KUD  „Abrašević“ iz Guče.

– A da je Dragačevo poznato po trubi još jednom ćemo pokazati baš u Viči gde će ove godine, na naše veliko zadovoljstvo, u okviru kulturno umetničkog programa nastupiti četiri pobednička orkestra sa ovogodišnjeg, 61. Dragačevskog sabora trubača. Naši prijatelji i saradnici iz KUD „Abrašević“ postaraće se za dobru igru, jer već godinama unazad, zajedno sa nama, neguju tradiciju i folklor kako ovog kraja, tako i cele Srbije, poručuju organizatori manifestacije.

Pokrovitelj manifestacije je opština Lučani a organizator Kulturni centar opštine Lučani, Guča.

Program manifestacije:

10.00 Početak takmičenja u kuvanju pasulja i vruće rakije
11.00 Ulična izložba starih zanata i domaće radinosti
12.30 Uzimanje uzorak
13.00 Kulturno – umetnički program

Učestvuju:
–  KUD ,,Abrašević“ Guča
– Pobednički orkestri na ovogodišnjem Dragačevskom saboru trubača – trubački orkestri Bojana Krstića (Vladičin Han), Elvisa Bajramovića (Bojnik), Marka Trnavca (Mršelji), „Dragačevske trube“ Dragana Pavlovića (Guča)

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *