Претрага
[rstr_selector]

Transformacija i selidba JP u jednom danu

Predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić kaže da se pred odbornicima lučanske Skupštine našla Odluka koja nije prošla Opštinsko veće i u kojoj je reč Lučani zamenjena rečju Guča na mestu u tekstu koje se odnosi na sedište buduće firme.

– Na pitanje odbornika da li mislim da to tako treba, rekla sam da je moje mišljenje da nema potrebe za premeštanjem sedišta firme iz Lučana u Guču. Inače, i meni, i članovima veća, i odbornicima je rečeno da se firma izmešta radi povećanja efikasnosti i dostupnosti građanima. Smatram to populističkom izjavom koja nema veze sa istinom, kategorična je Stambolić.

Primeri i praksa dokazuju da se iza promene sedišta firme krije nešto drugo

Vesna Stambolić navodi primer Javnog preduzeća „Kominalac“ čije je sedište u Lučanima što ne dovodi u pitanje efikasno obavljanje posla, kaže ona.

– Sedište preduzeća je mesto na kojem su smeštene kancelarije i stručne službe. Ljudi koji će raditi sa mašinama koje se nalaze u Guči, nemaju potrebe da dolaze u kancelarije u Lučanima. Oni idu na svoja radna mesta i tamo gde su njihove radne jedinice raspoređene. Zato kažem da obrazloženje vezano za povećanje efikasnosti nema veze sa istinom. Ista situacija je u vezi sa dostupnošću preduzeća građanima. Građani već znaju da sve poslove vezane za poslove nekadašnje „Direkcije“, a sada „Puteve Dragačeva“ obavljaju tako što se javljaju predsednicima mesnih zajednica, a ovi upućuju zahteve Opštinskoj upravi i tu se ništa neće promeniti. Znači, ne postoji ni jedan razlog za izmeštanje sedišta firme, ali s obzirom na to da je Skupština izglasala takvu odluku, ja ću je poštovati, rekla je Stambolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *