[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Tri hitne medicinske službe intervenisale 202 puta

hitna-pomoc-servis-obrHitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 32 pacijenta, a obavili su i 42 kućne posete. Milanovačka Hitna pomoć je intervenisala sedam puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 35 pregleda, dok je u Ivanjici bilo 86 hitnih intervencija od kojih šest na terenu.

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeVodosnabdevanje

U Ulici Časlava Pavlovića jutros je registorvan kvar na vodovodnj mreži, a u čačanskom Vodovodu kažu da će biti saniran u toku pre podneva. U Gornjem Milanovcu nema kvarova, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

bio-prognoza-4-servis-obrBioprognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Tegobe mogu imati osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Nesanica i smanjena koncentracija su moguće meteoropatske reakcije. U najtoplijem delu dana neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaPorodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe rezultat izjednačen,rođeni su dve devojčice i dva dečaka, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

policijaa-servis-obrUprava saobraćajne policije

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, juče su se u Čačku dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba dobila lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22 časa na svim frekventnijim saobraćajnicama u gradu.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

S obzirom na to da je turistička sezona u toku, na glavnim putevima u Srbiji, a posebno na autoputevima pojačan je saobraćaj pa će vozačima biti potrebno više opreznosti za volanom i pored povoljnih uslova za vožnju.
U jeku je građevinska sezona pa je i veće prisustvo putara na koje vozači treba da obrate pažnju, a zbog radova su mogući zastoji na više deonica između Čačka i Užica.
Od Preljine ka Mrčajevcima saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila, a isti režim saobraćaja je i na nadvožnjaku na obilzanici oko Čačka, na putu Požega – Divljaka, kao i na deonici Guča – Ivanjica gde se izvode radovi na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica. Zbog radova kod Liške stene aobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba. Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
Na graničnim prelazima, prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, na Batrovcima su formirane kolone, a zadržavanja su višesatna. Ka Hrvatskoj koristite granične prelaze Šid, Sot ili Bačku Palanku, a sa Mađarskom Bački Breg jer su zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš oko 2 sata, dok se na Kelebiji čeka oko sat vremena na izlazu iz naše zemlje. Prelaz Bački Vinogradi, Bajmok, Đala i Horgoš 2 otvoreni su od 7 do 19 časova, ali su i na ovim manjim prelazima moguća duža zadržavanja u toku dana. Na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom zadržavanja su oko 40 minuta.

Поделите вести