Претрага
[rstr_selector]

Tridesetak Čačana i dalje uživa u zdravom stilu života, ne pada im na pamet da vrate rentirane bicikle

Usluga rent-a-bike je u Čačku bila dostupna od početka jula do kraja oktobra kao pilot projekat. Građani su na raspolaganju imali 75 bicikala, a za četiri meseca koliko su mogli da koriste uslugu iznajmljivanja otuđili su 34 bicikle. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis” u više navrata su upozoravali neodgovorne građane da iznajmljene bicikle moraju vratiti do 1. novembra, ističući da će u suprotnom biti primorani da angažuju advokate i javne izvršitelje. Međutim, prema rečima Dragana Grujovića, koordinatora poslova u ovom javnom preduzeću, do sada su vraćene samo tri bicikle.

– Trenutno su vraćene samo tri bicikle, a još 31 se nalazi kod naših sugrađana. Mi smo ih prethodnih dana obaveštavali telefonskim putem da je završena sezona iznajmljivana i da bi trebalo da vrate bicikle. Oni su nam najavili da će to učiniti u narednih nekoliko dana, pošto trenutno nisu u mogućnosti da plate rentiranje. Građani su se malo opustili, računali su da je cena jeftina, ali kada zadrže bicikle više od dva meseca, ta suma pređe 7.000 dinara. Mi smo u proceduri pisanja opomena našim sugrađanima, nastupiće advokati, sud i javni izvršitelji. Napomenuo bih i da se bicikle mogu vratiti samo na taksi stanici, od 7.00 do 21.00 čas.

Usluga rent-a-bike bi ponovo trebalo da zaživi početkom maja ukoliko to dozvole vremenski uslovi, a do tada će sve bicikle biti remontovane i popravljene. Takođe, za narednu godinu je planirano proširenje stajališta za bicikle, kao i nabavka novih bicikala, kaže naš sagovornik i dodaje da će biti korigovana i cena iznajmljivana.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *