Претрага
[rstr_selector]

„Trpele“- najbolja predstava 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Za najbolju predstavu 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, koji je od 5. do 11. novembra održan u Užicu, proglašen je komad Beogradskog dramskog pozorišta „Trpele“, autora Milene Depolo i Bobana Skerlića.

Egonu Savinu je pripala nagrada za režiju predstave „Unosno mesto“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dok je nagradu za najbolju žensku ulogu dobio Goran Jevtić, za ulogu Živke, u Nušićevom komadu „Gospođa ministarka“.

Branimiru Popoviću je pripala nagrada za najbolju mušku ulogu i to za lik Domenika u predstavi „Filomena Marturano“ koju je režirao Jagoš Marković, a izveli glumci Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica. Momčilo Otašević, koji u tom komadu igra Mikela, proglašen je za najboljeg mladog glumca.

Nagrada za scenografiju pripala je Dragani Purković Macan za scenografiju u komadu „Četrnaesta“, autorke Ane Đorđević u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Bojan Veljović je, prema mišljenju žirija, ostvario najbolju epizodnu ulogu i to kao Ujka Blagoje u komadu „Doktor Nušić“, u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Narodnog pozorišta iz Sombora i Kruševačkog pozorišta. Za tekstove songova u tom komadu specijalna nagrada je pripala Marku Šeliću Marčelu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *