Претрага
[rstr_selector]
Фото: Туристичка организација регије Западна Србија

Туристичка организација регије Западна Србија: Мање познате туристичке дестинације све актуелније

У Београду је јуче завршен 44. Међународни сајам туризма, који је ове године одржан под слоганом „Кад је одмор није тешко“. Посетиоци су имали прилику да виде бројне туристичке понуде, како домаћих тако и светских дестинација. Туристичка организација регије Западна Србија и ове године је на обједињеном регионалном штанду представила туристичку понуду Златибора, Ужица, Бајине Баште, Чачка, Драгачева, Ивањице, Ариља, Пожеге, Златара, Пријепоља и Сјенице.

По речима Мирослава Рађена, директора Туристичке организације регије Западна Србије, ове године акценат је стављен на промоцију културног туризма, односно културног наслеђа овог краја.

Туристичка понуда регије Западна Србија на једном месту

– Туристичка организација регије Западна Србија од 2007. године наступа регионално на Београдском сајму као и на свим осталим сајмовима, што је свакако добар начин за промоцију туристичке понуде Регије, јер на једном штанду од 460 квадрата имамо понуду свих локалних туристичких организација које учествују. Тако да посетиоци на једном месту могу да добију информације о комплетној понуди Регије. Такође, поред нас на Сајму су учествовали хотелијери, туристичке агенције, удружења из области туризма, а имали смо и нове програме. Поред понуде планинских центара који су најзначајнији и најпосећенији у регији Западна Србија – Златибор, Тара, Златар, Голија, Мокра Гора и други – ове године смо ставили акценат на промоцију културног туризма, јер смо поносни на чињеницу да је Град Чачак ове године престоница културе Србије, а да је Град Ужице то следеће године. Поред природних атрактивности по којима нас туристи највише познају, ове године је културно наслеђе нешто што смо желели да промовишемо јер сматрамо да у нашем крају још нисмо довољно препознатљиви по културно-историјском наслеђу.

Поред културног наслеђа, промовисане су и бројне туристичке манифестације, каже Рађен, и додаје да се увек тежи томе да се посетиоцима представе и неки мање познати локалитети и дестинације.

– Промовисали смо неке од манифестација у Регији, као што су Драгачевски сабор трубача у Гучи и Нушићијада у Ивањици. Хотел ,,Борови” из Сјенице је такође имао запажену промоцију, као и Туристичка организација Пожега са промоцијом везаном за Милоша Обреновића, јер знамо да је он рођен у селу Горња Добриња у општини Пожега. Тако да можемо оценити овај Сајам као успешан.

Овчарско-кабларска клисура као препознатљив бренд

Поред тога што се представио као Национална престоница културе, Чачак је посетиоцима приказао и Овчарско-кабларску клисуру која већ постаје препознатљив локалитет на територији целе Србије, рекао је Рађен.

– Посетиоци су увек заинтересовани за понуду планинских центара, али привукле су их и неке мање познате дестинације и локалитети. Рецимо, Пријепоље је имало веома интересантну понуду за туристе. Са Каменом Гором, Сопотницом, рафтингом и Лимом, то је заиста занимљива дестинација за једнодневне излете, а ту је наравно и Манастир

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *