Turski proizvođač eko kože otvara fabriku u Arilju

Turski proizvođač eko kože otvara fabriku u Arilju

Plan turske kompanije ,,Erteks’’ je da noovootvorena fabrika za proizvodnju eko kože u Arilju pokriva tržišta Evrope i Rusije, dok će postojeća fabrika u Turskoj pokrivati tržište Bliskog istoka. Realizacijom plana u početku bi bilo zaposleno 200 a kasnije 400 radnika

0

Rukovodstvo opštine Arilje juče je potpisalo memorandum o saradnji sa turskom kompanijom „Erteks” koja se bavi proizvodnjom eko kože i koja ima nameru da u ovoj opštini otvori fabriku za proizvodnju ovih sirovina. Zoran Todorović, predsednik Opštine Arilje, kaže da bi novootvorena fabrika trebalo da pokriva evropsko i rusko tržište i dodaje da se trenutno radi na tome da se sedište ove turske firme registruje u Arilju.

Todorović ističe da će ova fabrika u početku zaposliti oko 250 ljudi, ali da će se vremenom taj broj povećati na 400.

Zaposleni neće raditi za minimalac 

– Kompanija „Erteks” je poznata u svetu po proizvodnji eko kože, a u planu joj je da u Arilju napravi fabriku koja će da pokriva tržišta Evrope i Rusije, dok će postojeća fabrika u Turskoj pokrivati tržište Bliskog istoka. Trenutno se radi na preregistraciji, odnosno na tome da se ta firma koja tek treba da se pravi registruje u Arilju. Ono što je najvažnije za naše građane je što se u toj fabrici neće raditi za minimalna primanja, već su svi strani investitori dužni da plaćaju 20 odsto više od minimalne zarade, kaže Todorović.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR