[rstr_selector]

Tužilaštvo reklo svoje: Gorica Petrović nije počinila krivične radnje

Više javno tužilaštvo u Čačku odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu koju je u septembru prošle godine protiv bivše načelnice Opštinske uprave Gornji Milanovac, Gorice Petrović, podneo predsednik opštine, Dejan Kovačević, kao i njegov prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Prijava se odnosila na rekontrukciju Dečjeg odmarališta „Mirko i Slavko“ u Buljarici, a tužilaštvo je odlučilo da se u radnjama Gorice Petrović, koja je sada načelnica Opštinske uprave Arilje, ne stiču obeležja krivičnog dela za koje je prijava podneta, a ni bilo kojeg drugog za koje se postupa po službenoj dužnosti.

– Ja sam od samog početka znala da je ta krivična prijava neosnovana. Jedina želja mojih saradnika i mene je bila da to odmaralište dovedemo u pristojno stanje i da ga stavimo na raspolaganje najmlađim Gornjomilanovčanima, kaže Petrović.

Tužba protiv Opštinskog veća

Jedan od razloga koje je Srpska napredna stranka u Gornjem Milanovcu navela smenjujući Goricu Petrović, koja je bila proglašena za najboljeg načelnika uprave u Srbiji, je i izgradnja Doma kulture za šta do sada nisu podneli ni jednu prijavu, ali Petrovićka jeste – tužbu.

– Ja sam, naravno, podnela tužbu i tužila Opštinsko veće. I prilikom rekonstrukcije Doma Vojske u Dom kulture, moji saradnici i ja smo sve radili kako nalaže zakon. Tu, pre svega, mislim na zakone o javnim nabavkama i budžetskom sistemu. U toj investiciji imali smo čitav tim saradnika, počev od izvođača, preko nadzora i koordinatora do urbanista, javnih nabavki, finansija i tako dalje. Međutim, ne želim da se o tome izjašnjavam dok svoj sud o tome ne daju pravosudni organi, zaključila je Gorica Petrović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *