U čačanskom porodilištu rođeno šest devojčica!

U čačanskom porodilištu rođeno šest devojčica!

0
Image by sherwood from Pixabay
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba i to šest devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

U Železničkoj ulici kod kružnog toka je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Za vreme radova na saniranju kvara moguć je prekid u snabdevanju vodom. Učesnicima u saobraćaju se savetuje da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju dok traju radovi.
U Balkanskoj ulici su moguća povremena isključenja vode zbog radova na zameni vodovodnih priključaka, kao i u Ključkoj ulici gde se radi na izgradnji dva kraka vodovodne mreže. U Donjoj Trepči se nastavljaju radovi na priključenju novih potrošača na vodovonu mrežu.
Na području Gornjeg MIlanovca zbog radova na saniranju kvarova od 9 do 12 sati bez vode će biti naselje Ivice, od 9 do 10 Ulica Miloša Velikog, dok će Zmaj Jovina ulica bez vode biti d 10 do 13 časova.

Elektrosnabdevanje

Na području Gornjeg Milanovca danas će zbog radova na dalekovodu od 8 do 16 časova bez struje će biti Prnjavor i Gornja Crnuća, a zbog kvara na dalekovodu od 10 do 12 sati struje neće biti u delu od Kamenice prema Gojnoj Gori. U Srezojevcima se nastavljaju radovi na niskonaponskoj mreži pa će i danas od 8 do 16 časova bez struje biti zaseok Vukovići.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj medicinskoj službi pregledali su 17 pacijenata u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 47 puta. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano je 16 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Bioprognoza

Vremenske prilike mogu imati uticaja na osobe sa povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i cerebrovaskularnim tegobama. Mogući su glavobolja i reumatski bolovi. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri lica povređena, od kojih je jedno zadobilo teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole za danas nisu planirane.

Stanje na putevima

Vremenske prilike u velikoj meri utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, zbog magle koja je prisutna u većini krajeva Srbije i koja smanjuje vidljivost. Vozačima se za duže putovanje se preporučuje period od 10 do 16 časova kada je vidljivost bolja u odnosu na jutarnje i večernje sate.
Od danas do 28. novembra od 8 do 16 časova, izvodiće se radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na deonica Svračkovci – Gornji Milanovac – Preljina. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Usporeno se prolazi preko vijadukta na obilaznici oko Čačka, jer se zbog radova vozila naizmenično propuštanjem vozila. Do 27. novembra vršiće se
ispitivanje tunelskih cevi, u tunelu Brančić na autoputu Čačak – Beograd, zbog ćega će biti zatvorena leva tunelska cev.
Sutra će od 07 do 17 časova biti obustavljen saobraćaj na deonici Beranovac -Goč u mestu Jovac. Alternativni putni pravac je Vrnjačka banja-Goč.
Obustavljen je saobraćaj na mostu preko Kravaričke reke na deonici Lis – Arilje. Alternativni putni pravci vode preko Lučana i Požege ili Guče i Ivanjice.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja, dok zadržavanja ima za teretna vozila na izlazu ka Mađasrskoj i Hrvatskoj.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR