[rstr_selector]

U čačanskom porodilištu za vikend rođeno osam beba

Porodilište

Proteklog vikenda lekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su osam porođaja i tom prilikom je rođeno pet devojčica i tri dečaka. U Gornjem Milanovcu za vikend je rođena jedna beba i to devojčica.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno vreme. U nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 15 cm, lokalno i više. Vetar će biti slab i umeren, na planinama povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, a najviša dnevna 0 do 6 stepeni.
U Čačku i okolini danas će biti oblačno i hladno vreme mestimično sa snegom. Najviša dnevna temperatura biće oko 3 stepena.

Bioprognoza

Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Osećaj malaksalosti, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 18 pacijenata, a više posla su imali na terenu s obzirom na to da su obavili 40 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu lekari su u stanici hitne medicinske službe pregledali 22 pacijenta, a na teren su izlazili sedam puta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su za vikend evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice izgubilo život, a jedno je lakše povređeno. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

Nove snežne padavine u planinskim predelima Ivanjice, Požege, Sjenice, Valjeva, Prijepolja, Novog Pazara i Zlatibora, dodatno su otežale već zimske uslove vožnje i donele formiranje novog sloja snežnog pokrivača ispod koga se nalaze stare naslage snega i leda što otežava čišćenje puteva a samim tim i odvijanje saobraćaja pa se zbog zastoja koji su česti u ovakvim uslovima vozačima ne preporučuje korišćenje ovih puteva, a ukoliko je putovanje neodložno potrebno je koristiti puteve koji spadaju u I prioritet čišćenja. Zbog snežnih padavina i zimskih uslova vožnje, na Autoputu Miloš Veliki na deonici Dići-Preljina, brzina kretanja vozila ograničena je na 80 km/h, dok je u zonama tunela Brđani, Šarani, Veliki Kik i Savinac ograničenje 60 km/h.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, saobraćaj se na njima zbog snega na kolovozu obavlja usporeno.
Vozačima se savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Na putničkim ternimalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok su ona do 120 minuta na teretnim u smeru ka Hrvartskoj i Mađarskoj.

Поделите вести