[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno sedam beba

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, a ovoga puta rezultat je izjednačen, rođeni su tri dečaka i tri devojčice, dok je u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

cesma1_80x80U Trbušanima kod „Furneksa“ i u ulici Đoke Popovića zbog radova na priključenju novih obejkata na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, u toku dana može dolaziti do povremenih isključenja vode. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno.
U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova na vodovodnim mrežama, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su obavili 31 pregled, a na terenu su intervenisali 46 puta. U isto vreme Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu intervenisala je devet puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali  21 pacijenta. U ivanjičkoj Hitnoj medicinskoj službi evidentirano je 58 intervencija od kojih četiri na terenu, a dva pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike mogu biti nešto povolјnije za hronično obolele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Poremećaj sna i razdražlјivost se mogu javiti kod meteoropata.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrNa putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda, rekli su u Upravi saobraćajne policije u Čačku. Radari će danas do 14.00 biti u Parmencu, od 14.00 do 21.00 na području grada, a do 22.00 na saobraćajnicama u Gornjem Milanovcu.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaVozače danas očekuju povoljnije vremenske prilike, bolja prohodnost puteva i nešto više sunčanih intervala za razliku od prethodnih dana, samo je na jugu zemlje moguća slaba kiša. Prestanak padavina i temperaturne razlike dovode do čestih odrona zemlje i kamena pa se vozačima savetuje da prilagode vožnju uslovima na putu, naročito na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, kao i na putevima u planinskim predelima. Dodatna pažnja potrebna je na deonicama na kojima se izvode radovi i gde vožnju treba prilagoditi postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Povremeni zastoji vozače očekuju na putu Pakovraće – Kratovska stena gde se pored radova na pojačanom održavanju kolovoza, izvode i radovi na kavanju kosina u vremenu od 8.00 do 17.00 kada su moguće obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta. Vozači mogu koristiti alternativne putne pravce preko Markovice i Guče. Na regionalnom putu Pranjani – Trbušani saobraćaj je usporen zbog radova na redovnom održavanju, a usporena vožnja vozače očekuje i na na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš, pored Rzava, gde se se vozila naizmenično propuštaju, kao i na putu od Topole ka Rudniku gde je na snazi i zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Поделите вести