U Čačku na Badnji dan promenljivo vreme

U Čačku na Badnji dan promenljivo vreme

0
Foto: Pixabay
Vremenska prognoza

Na području Čačka danas će u prvom delu dana biti pretežno sunčano vreme. U toku popodneva se očekuje mestimično naoblačenje, a kiša je moguća tokom večeri. Duvaće slab vetar promenljivog pravca, a najviša dnevna temperatura biće do 10 stepeni.
U ostalim krajevima Srbije biće promenljivo oblačno, ponegde sa sunčanim intervalima. Kiša se očekuje posle podne i tokom noći u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima, a na planinama sneg. Vetar će biti slab do umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura biće od 7 do 12 stepeni.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu su trenutno bez vode potrošači u Ulici Miloša Velikog zbog radova na saniranju kvara, a od 9.00 do 11.00 sati bez vode će biti Ulica Đenerala Terzića i deo Kragujevačke od auto servisa „Dominus“ do kraja ulice.

Hitna pomoć

U hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata je evidentirano 68 intervencija od kojih 26 u ordinaciji a 42 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari hitne pomoći su na teren iztlazili 11 puta, a u ordinaciji su pregledali 23 pacijenta.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika opreznost se i dalje savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim tegobama. Mogući su pospanost, nervoza i reumatski bolovi. Neophodno je povećanje opreznosti svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Još jedan dan sa prijatnim dnevnim temperaturama je pred nama, ali se u drugom delu dana očekuje kiša u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima, a na planinama sneg. Praznični dani povremeno mogu donositi veći broj vozila, kako unutar gradova tako i na najfrekventnijim putnim pravcima. Za sada je saobraćaj umerenog intenziteta, nema zastoja i prekida i svi prilazi zimskim odmaralištima su prohodni. Zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave poledice, naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima. Na putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave u toku prethodna 24 sata u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dva lica lakše povređena.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR