[rstr_selector]

U Čačku povećan broj poziva Hitnoj pomoći

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 47 pacijenata i još 38 na terenu što je povećano u odnosu na uobičajen broj pregleda. Najčešći razlozi za pozive službi Hitne medicinske pomoći bili su problemi sa disanjem i hipertenzivne krize. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je u istom vremenskom periodu obavila 22 ambulantna pregleda i 13 kućnih poseta, što je uobičajeno za ovu opštinu, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 63 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrVećina hroničnih bolesnika danas može očekivati uobičajene tegobe. Preporučuje se redovna terapija i umerena fizička aktivnost. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. I dalјe se savetuje povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Vodovod

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, ovog utorka ne bi trebalo da bude prekida u vodosnabdevanju. Nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu će zbog radova bez vode od 9.00 do 13.00 časova biti stanovnici gornjeg kraja Takovske i ulice Miloša Velikog, kao i ulica: 1.300 kaplara, Mutapove i Trušove, dok će od 8.00 do 12.00 pritisak vode biti smanjen za potrošače iz Ulice 17. NOU divizije i okolnih ulica.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrSistemi daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu i ovog jutra funkcionišu bez problema. Nema kvarova, a ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u snabdevanju grejanjem.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU prethodna 24 časa Čačak je postao bogatiji za pet, a Gornji Milanovac za jednog stanovnika. U porodilištu u Čačku rođene su tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas i u toku noći brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati na gradskim ulicama u Čačku i to danas do 14.00 časova i u toku noći od 22.00 do 06.00.

Поделите вести