[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

U Čačku za sada nema opasnosti od poplava

Danas je održana sednica čačanskog Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je bilo reči o preduzetim aktivnostima prema operativnom planu za vode drugog reda, kao i o trenutnim aktivnostima koje se preduzimaju u cilju sprečavanja izlivanja reka.

Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba, kaže da je na vodama drugog reda primećen blag porast vodostaja, kao i da je Republički štab za varedne situacije saopštio koji su to najugroženiji gradovi i opštine, ali da Čačak nije među njima.

– Izvršeno je čišćenje kanala u Parmencu u dužini od oko 100 metara, a na Lozničkoj reci su čišćeni propusti na dve lokacije. Pored toga, očišćen je deo Stevovića potoka u Trnavi, deo kanala u Zablaću i propusti ispod dva mosta u Slatini, a danas su nastavljeni radovi na uređenju Kulinovačkog potoka. Takođe, postavili smo džakove sa peskom iznad Plave hale u Atenici, kao i u Ulici 66 u Mesnoj zajednici Sveti Sava gde se izlivao Kulinovački potok. Javno komunalna preduzeća su angažovana na čišćenju slivnika i rešetki za odvod površinskih voda, rekao je Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести