Претрага
[rstr_selector]

U Lučanima postavljena turistička signalizacija

Na teritoriji opštine Lučani postavljena je turistička signalizacija zahvaljujući kojoj će turisti lakše pronaći sve važne lokalitete u ovoj opštini. Vukašin Dramlić, direktor Turističke organizacije Dragačevo, kaže da su obeleženi svi verski objekti, kulturno-istorijski spomenici, arheološka nalazišta, kao i spomenici prirode.

Obeležena sva kulturno-istorijska mesta

Prema njegovim rečima, ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je realizovan otkako postoji ova Turistička organizacija.

– Na konkursu za infrastrukturu Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija dobili smo 4 miliona dinara za glavni projekat turističke signalizacije na teritoriji cele opštine. To je jako bitna stvar koja je nedostajala Lučanima, pre svega zbog informisanja potencijalnih turista, kako bi znali gde se nalaze važni lokaliteti. Uradili smo i pešačku signalizaciju i naseljenom mestu, kao i turističke table koje smo postavili širom opštine. Obeležene su sve crkve, arheološka nalazišta Gradina i Liška ćava, Muzej Goračićke bune, Rćanska pećina, spomenik prirode Dva hrasta lužnjaka u Kravarici, Radovana gora u Velesu, Dom kulture u Lučanima i drugi važni objekti, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *