Претрага
[rstr_selector]

U Lučanima radno – saniraju se putni pravci, a u planu i rekonstrukcija oštećenih mostova

U opštini Lučani je ove godine planirana sanacija oko 100 kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva, a radovi na većini njih su završeni, kaže Milija Milenković, direktor preduzeća „Dragačevo putevi”.

Juče je završena deonica puta Negrišori–Puhovo, kaže Milenković i dodaje da ovo preduzeće trenutno izvodi i radove na uređenju puteva prema manastirima Trojice i Sretenje.

– Rekonstrukcija puteva obuhvata potpunu zamenu asfalta na opštinskim putevima prvog reda, a uz učešće građana se vrši asfaltiranje nekategorisanih, odnosno seoskih puteva. U ovoj godini smo dobili više od 500 miliona dinara od „Puteva Srbije”, a Opština je izvojila oko 50 miliona za popravku seoskih puteva. Vreme nam za sada ide na ruku, tako da se nadamo da ćemo do kraja građevinske sezone završiti sanaciju svih 100 kilometara koje smo planirali. Juče smo završili opštinski put drugog reda Negrišori–Puhovo u dužini od 4,9 kilometara, mašine se trenutno nalaze na opštinskom putu Donja Kravarica–Lopaš, radimo i u selu Rti, kao i prema manastirima Sretenje i Trojice. Mogu slobodno reći da na teritoriji cele opštine Lučani građevinske mašine uveliko rade. U pitanju su asfaltiranja i potpuna rekonstrukcija puteva, a što se tiče nasipanja šuta po mesnim zajednicama. to su redovne aktivnosti. U narednih sedam do deset dana završićemo i putni pravac u Kaoni, a ukoliko nas vreme posluži za dvadesetak dana ćemo ispuniti ceo plan za ovu godinu, rekao je Milenković.

Prioritet je sanirati most na putu Guča–Lučani, preko Tijanja

Što se tiče oštećenja nastalih nakon poplave, svi mostovi su ušli u plan za popravku i rekonstrukciju. Obaveza lokalne samouprave je da izvrši geodetska snimanja, a država će finansirati sanaciju ili izgradnju novih mostova, kaže Milenković.

– Privodi se kraju projektovanje, nadamo se da ćemo u ovoj građevinskoj sezoni krenuti sa rekonstrukcijom i izgradnjom mostova. U pitanju je negde između 15 i 20 mostova, a celokupne radove na njima završićemo sledeće godine. Čim se završe projekti, država će odobriti sredstava i poslati izvođače radova. Na prvom mestu nam je most na opštinskom putu Guča–Lučani, preko Tijanja – on je izuzetno oštećen.

Klizišta koja su nastala nakon poplava su sanirana, tako da trenutno nema puteva na kojima je saobraćaj u prekidu.

Поделите вести

2 одговора

  1. Poštovani, da li ćete u ovoj 2020. godini sanirati put Goračići-Čačak, preko Rasovca? Da li je u planu asfaltiranje nekategorisanog seoskog puta za Popoviće, takođe u Goračićima? Obraćala sam vam se tri puta za godinu i po dana i ni jednom me niste udostojili odgovora. Možemo li za početak dobiti odgovor na postavljena pitanja?

  2. Poštovani, kada ćete sanirati put Goračići-Čačak preko Rasovca? Put je sa velikim oštećenjima. S obzirom da ste u pojedinim zaseocima asfaltirali i nekategorisane, seoske puteve, kada ćete asfaltirati put za Popoviće? To je seoski put od autobuskog stajališta Carevići do Popovića, oko 1, 3 km. Molim vas da nam odgovorite na pitanja, pošto smo se više puta obraćali ali nikada nismo dobili odgovor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *