Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

U Mrčajevcima pri kraju saniranje niskonaponske mreže

U Mrčajevcima je u toku postavljanje betonskih bandera, čime će biti rešen višedecenijski problem meštana ovog i okolnih sela, koji su do sada često tokom nevremena ostajali bez struje. Razlog za to su stare i dotrajale drvene bandere koje će biti zamenjene novim.

Prema rečima Radoslava Bogićevića, predsednika Saveta ove mesne zajednice, ostalo je da se postavi još tridesetak betonskih stubova i da se povežu kablovi, tako da bi meštani Mrčajevaca zimu trebalo da dočekaju sa saniranom niskonaponskom mrežom.

– Što se tiče podizanja betonskih stubova, urađen je veći deo posla. Ima malo problema sa specijalnim banderama koje su deblje, ostalo je da se to reši i da se postavi još oko 30 bandera. Nakon toga sledi postavljanje samonosivih kablova, čime će sanacija niskonaponske mreže u našem selu biti završena. Prema informaciji koju sam dobio od direktora Elektrodistribucije, prošao je i tender za trafostanicu koja će se raditi u Mrčajevcima, tako da će se time pojačati napon. Konačno ćemo imati adekvatno i trajno snabdevanje strujom, čime se rešava i problem vodosnabdevanja i rad drugih ustanova-škole, obdaništa, pošte i drugih, rekao je naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *