[rstr_selector]

U najavi generalni štrajk policajaca

Na sastanku u Policijskoj upravi u Čačku, koji je održan zbog štrajka većine saobraćajnih policajaca i napete situacije u redovima čačanskih organa reda, nije postignut nikakav dogovor, rečeno je u Nezavisnom policijskom sindikatu, čiji je predstavnik bio na ovom sastanku. Za pregovaračkim stolom je, pored čelnih ljudi čačanske policije, bio general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, koji je iz Beograda došao sa svojim saradnicima.

Goran Radovanović, predsednik Predsedništva Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, jedini je danas dostupan za izjave novinarima. On sam nije prisustvao sastanku u Čačku, ali ga je o svemu, kaže, izvestio čačanski predstavnik ovog sindikata.

Radovanović tvrdi da je u čačanskoj saobraćajnoj policiji “zbog novonastale situacije uvedena privremena uprava” i navodi da “druga strana u pregovorima nije udovoljila nijednom zahtevu štrajkača”:

“ Pored pregovora o vraćanju na posao suspendovanih saobraćajaca i načelnika, na sastanku u PU Čačak, “koplja su se najviše lomila” oko zahteva za smenu načelnika čačanske policije Milovana Petrovića. On je stekao sve uslove za starosnu penziju. Kolege smatraju da je njegov ostanak na toj funkciji štetan po međuljudske odnose u kolektivu i da je zbog toga i započet štrajk glađu. Policajci iz cele Srbije podržavaju kolege u Čačku i spremni su da i oni stupe u štrajk. Ali ne bismo želeli da dođe do stvaranja novih tenzija u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Međutim, ukoliko ne dođe do nekog dobrog rešenja, neće biti dugog puta osim generalnog štrajka.“ – tvrdi Radovanović.

Za saobraćajne policajce koji su pre tri dana započeli štrajk glađu zbog suspendovanja načelnika Dragoslava Krdžića i policajca Dejana Tadića, Radovanović kaže da je zbog iscrljenosti njihovo zdravstveno stanje veoma loše.

“ Skoro polovina njih je u čačanskoj bolnici, a pitanje je kako će se cela situacija dalje razvijati. Mi smo tražili hitan prijem kod premijera i ministra MUP-a Ivice Dačića, koji jedini može da reši ovaj problem u Čačku.“ – rekao je Radovanović i dodao da, ukoliko se to ne dogodi, da će Sindikat preduzeti pripreme za organizovanje generalnog štrajka članova ovog sindikata u celoj Srbiji, kojih je, prema njegovim rečima, oko 4 000.

Prema informacijama iz čačanske bolnice, u ovu ustanovu primljena su dva štrajkača. Sinoć je zbog srčanih problema na Internom odeljenju zadržan Goran Dobrić, a u jutarnjim satima i Dejan Simić.

Više puta smo pokušali da o ovim događanjima dobijemo zvanične informacije u čačanskoj policiji. Policijska uprava nije se danas oglasila nijednim saoopštenjem.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *