Претрага
[rstr_selector]

U novu godinu sa novim obećanjima

Pred sam kraj protekle godine, najviše rukovodstvo Čačka sumiralo je rezultate svoga rada i najavilo planove za ovu godinu. Obećanja, kao i obično, ima na pretek. Obećano je da će Čačak u 2014. dobiti novo porodilište, da će biti završeno novo krilo studentskog centra, izgrađena nova zgrada doma učenika i ambulanta u Ljubiću.

Obećani su rekonstrukcija kanala za navodnjavanje, završetak gradskog stadiona, izgradnja azila za nezbrinute životinje, podizanje solarne elektrane na deponiji u Prelićima i izgradnja transfer stanice za otpad, kao i završetak Muzičke škole, fiskulturne sale u Mrčajevcima, a najavljeno je i rešavanje problema smeštaja gradske biblioteke.

Tokom obraćanja javnosti najviših gradskih čelnika, mogle su se čuti i izjave koje u realnosti nemaju pokriće. Naime, gradonačelnik Vojislav Ilić izjavio je da je čačanska lokalna samouprava imala odličnu saradnju sa resornim ministarstvima u Vladi Srbije, da je naš grad posetio veliki broj ministara i privrednika iz zemlje i inostranstva kao i ambasadora. Prema Ilićevim rečima razlog njihovih brojnih poseta su nove investicije i pokretanje čačanske privrede. Međutim, Čačani još uvek nisu videli, a ni osetili korist od brojnih poseta u režiji aktuelne čačanske vlasti koja do danas građanima nije dala nikakvu informaciju o svom, pompezno najvljivanom, boravku u Njujorku krajem avgusta.

Mnogi ne znaju, a i one koji to znaju treba podsetiti na činjenicu da u protklih 17 godina u Čačak nije ušao ni jedan cent stranog kapitala, zbog čega realno, uprkos tvrdnjama gradskih čelnika, Čačak do sada nije imao merljive rezultate po pitanju pokretanja privrede i industrije.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *