Претрага
[rstr_selector]

U Ovčar Banji nema ko da očisti staze

Za Ovčar Banju mnogi kažu da je turistički dragulj Srbije, međutim zbog nebrige, ovo po lepoti, nadaleko čuveno mesto smešteno ispod Ovčara i Kablara, predstavlja oličenje neodgovornosti i nesposobnosti onih kojima je povereno da o zaštićenom dobru brinu.

Osim gomila smeća, Ovčar Banju poslednjih meseci zatrpavaju i odroni, pa se na pojedinom stazama mogu uočiti obrušene stene i zemlja, koje niko već mesecima ne uklanja. Takav slučaj je na mostu, u samom centru banje, ispred tunela iz koga izlazi voda iz hidrocentrale.

Dragomir Savić, direktor Turističke organizacije Čačka, ustanove kojoj je Ovčar Banja poverena na zaštitu i upravljanje, kaže da su oni još pre više od mesec dana prijavili ovaj odron, ali da niko nije reagovao, odnosno kamenje sa staze još niko nije pokupio.

Podsećamo da čačanska Turistička organizacija, u odnosu na slične ustanove u Srbiji, prednjači po broju zaposlenih. Pre nekoliko meseci bilo ih je 24, a od tog broja njih devet radi u Ovčar Banji, ali i pored evidentne brojčanosti, u ovom turističkom mestu nema ko da pokupi kamenje sa staza kojima se kreću turisti.

Od svog nastanka do danas, Turistička organizacija nije po pitanju turizma u Ovčar Banji ostvarila rezultate koji su vidljivi golim okom, međutim, ukoliko bi pročistili staze, bilo bi to veliki iskorak za turizam čačanskog kraja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *