[rstr_selector]

U ponedeljak bez struje deo Dragačevske ulice

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom u Čačku jutros je uglavnom uredno, manji kvarovi registrovani su Aveniji Lipa i u Gornjoj Trepči, biće otklonjeni u toku prepodneva. U Dragačevu je bez struje zaseok Dramlići u Belici, a na području Gornjeg Milanovca i Ivanjice nema kvarova.
Iz čačanske Elektrodistribucije su za ponedeljak najavili radove na mreži niskog napona zbog kojih će od 09.00 do 15.00 časova bez električne energije biti potrošači u delu Dragačevske ulice, od broja 1 do 39.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, ali ima manjih problema na kanalizacionoj mreži, zbog zagušenja, kažu u čačanskom „Vodovodu“. Dežurne ekipe će u toku pre podneva raditi na sanaciji tih kvarova. U Gornjem Milanovcu je za sada sve u redu kada je isporuka vode u pitanju.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija usloviće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod osetlјivih osoba se mogu javiti poremećaji sna i glavobolјa.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 22 pacijenta, a na terenu su intervenisali 36 puta. U Gornjem Milanovcu lekari hitne medicinske službe su imali znatno manje posla, u ordinaciji su pregledali 11 pacijenata, a obavili su i pet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Porast dnevnih temperatura u narednim danima doneće lakšu vožnju i bolju prohodost puteva međutim zobog otapanja snega i leda vozači će tokom dana voziti po mokrim ili vlažnim deonicama koje se tokom jutra i noći ponovo zaleđuju i ponovo postaju opasne i klizave deonice. Nagli porast dnevnih temperatura utiče i na češću pojavu odrona kroz stenske useke i klisure. Zbog snega i mestimično leda na kolovozu još uvek je usporen i otežan saobraćaj na putevima u planinskim predelima zapadne, jugozapadne i centralne Srbije dok je na pojedinim pravcima II i III prioriteta u ovim krajevima na snazi zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima.
Produženi su radovi na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, zbog izgradnje petlje „Pakovraće“, pa će se i narednih dana saobraćaj preusmeravati na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu. Od 7 do 15 h obavljaju se radovi na popravci magistralnog puta između Arilja i Prilika, kod mesta Klisura zbog čega se vozila naizmenično propuštaju. Na deonici Brežđe Divčibare i dalje je na snazi obustava saobraćaja koja će biti aktuelna do kraja januara, obilazni put vodi preko Valjeva i Kaone. U toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza između Kokinog Broda i Pribojske Banje zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim i teretnim  terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Поделите вести