Претрага
[rstr_selector]

U prihvatilištu u Čačku povećan broj žrtava nasilja

U prihvatilištu čačanskog Centra za socijalni rad trenutno se nalazi 21 osoba što je rekordan broj od osnivanja ustanove. Prema rečima socijalnog radnika Suzane Miković, razlog povećanja broja korisnika je povećan broj žrtava nasilja kojima je bio neophodan zaštićeni smeštaj.

– Trenutno je kod nas jedna majka sa dvoje i jedna sa šestoro dece. Radi se o maloj deci uzrasta od nekoliko meseci do četiri i pet godina. Svi oni će morati da ostanu kod nas još najmanje deset dana, kaže Miković.

Premašen kapacitet prihvatilišta

Socijalna radnica ističe da je prihvatilište čačanskog Centra za socijalni rad moglo da u istom trenutku primi ovoliki broj korisnika samo zahvaljujući tome što više dece može da deli jedan krevet.
– Da su u pitanju sve odrasle osobe ne bismo mogli da ih sve primimo u prihvatilište. Naš kapacitet je 14 ležajeva i mislili smo da je popunjenost prihvatilišta bila najveća u trenutku kada smo, bez obzira na kapacitet, primili u istom trenutku 15 korisnika. Ali, ovo i ovako nije bilo nikad. Osim žrtava nasilja, kod nas je i dalje 11 nezbrinutih osoba, rekla je Miković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *