[rstr_selector]

U Prijevoru struja najveći problem

Predsednik Mesne zajednice Prijevor, Ivan Jojić kaže da su na dve lokacije kod stare prijevorske škole betonske bandere postavljene pre 15 godina i još čekaju povezivanje na elektro-mrežu.

– Pored tih betonskih, stoje drvene bandere preko kojih se selo snabdeva strujom. Na još jednom potesu, čiji je naziv Kozarevo brdo, prema Popićkoj bari, situacija je slična. Radovi su započeti, meštani su prošle godine iskopali rupe za postavljanje bandera, ali se dalje ništa nije radilo. Rupe je do sada zemlja ponovo zatrpala i ukoliko bi se ukazala mogućnost da bandere stvarno budu postavljene sve bi moralo iznova da se radi i, naravo, da se dodatno plaća. Išao sam kod direktora Elektrodistribucije Čačak i dobio odgovor da ništa od toga što smo mi planirali ne može da dude odrađeno. Kao razlog navodi to što, prema novim pravilima, nema više podizanja kablova na bandere nego moraju da se postavljaju podzemni kablovi. A ja mislim da podzemni kablovi neće stići ni u Čačak za još 30 godina, a sigurno ne u Prijevor. Nikakvo rešenje nismo našli i ja ga, čak, i ne vidim. Stvarno ne znam da li ikada može da bude koristi od pregovora sa Elektrodistribucijom, rezigniran je Jojić.

Neophodno završiti radove na izgradnji kanalizacione mreže

Ivan Jojić kaže i da su im veoma važni radovi na izgradnji kanalizacije.

– Ti radovi su počeli pre više godina. Međutim, na jednom mestu nam je sporno povezivanje Trbušana i Prijevora na glavni vod. Za to su bile odvojene pare, ali šta će biti sa tim još ne znam. Ni od koga nisam dobio nikakvu informaciju kao predsednik Mesne zajednice. Nama je to jedan od prioriteta, s obzirom na poplave koje ravničarske delove sela redovno zahvataju. Definitivno bi to bilo prioritetno, posebno kada se u obzir uzme da su ti radovi započeti, a nisu završeni, rekao je Jojić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *