Претрага
[rstr_selector]

U Studentskom restoranu ručak za svačiji džep

I u Čačku postoji mesto gde su cene hrane slične onima u republičkoj Skupštini. To važi i za kvalitet. U menzi čačanskog Studentskog centra može se ručati ili naručiti kompletan obrok po ubedljivo najnižim cenama u gradu.

Ovu privilegiju za sada imaju studenti, đaci prilikom organizovanih poseta, profesori obližnjih falukteta, zaposleni u sistemu obrazovanja kao i firme kojima se iz studentske kuhinje dostavlja hrana za zaposlene.

Ljubodrag Grbić, upravnik službe za ishranu Studentskog centra rekao je da cene u svim ovakvim objektima u Srbiji propisuje Ministarstvo prosvete, kako za studente tako i za treća. Recimo za studente koji sami plaćaju školarinu, doručak je 85 dinara, ručak 180, a večera 150 dinara.

Mesečna naknada za ishranu studenta na budžetu košta nešto više nego prošle godine, ali i pored pioskupljenja koje je usledilo pre dva dana ove cene su ubedljivo najniže u gradu. Za redovne studente doručak je 40, ručak 72, a večera je 59 dinara, mesečna obaveza za ishranu je 5130 dinara, a za smeđštaj 1248 dinara. Recimo, ukoliko neko od rodbine želi da prespava kod studenta to će ga po cenovniku čačanskog Studentskog centra koštati 400 dinara.

Zaposleni na Agronomskom i Fakultetu tehničkih nauka, kao i profesori Više tehničke škole imaju mogućnost ishrane u studentskom restoranu, rakođe po beneficiranim cenama. Prema izjavi Ljubodraga Grbića, iako su i za profesore cene obroka u skladu sa odlukom Ministarstva, svega jedan profesor koristi ovu mogućnost. – Oba fakulteza i Visoka tehnička škola sa nama sarađuju na osnovu njihovoh osnovnog posla, a to je obrazovanje i rad sa studentima. Postojala je ideja da se profesori masovnije uključe u ishranu u studentskom restoranu, naravno po vrlo relaksiranim cenama, međutim kako sam obavešten, tu mogućnost povremeno koristi samo jedan profesor Agronomskog fakulteta. Nemamo ništa protiv da se sa tim ustanovama potpiše sporazum o ovakvoj saradnji, jer je profesorima ovde najbliže a mgu i da se usklade sa obavezama na fakultetu. U vezi organizovanih poseta restoranu građani se mogu dogovoriti sa menadžmentom Studentskog centra i nema sumnje da nećemo realizovati posao na obostranu korist, restoran ima kapacitet i zavidan nivo usluge i dobar kvalitet harne. Mi već imamo nekoliko firmi i škola kojima dostavljamo hranu. Ovih dana smo dobili i tender za dopremanje hrane ustanovi „Zračak“. Nama Ministarstvo odobrava te komercijalne ketering poslove, naravno uz poštovanje određenih propisa. Tu su cene nešto veće, ali i to zavisi od menija, da li neko želi kompletan ručak ili samo glavno jelo sa salatom – kaže Grbić.

Recimo, kompletan ručak koji u Studentskom restoranu kupuju firme za svoje radnike kreće se od 350 do 400 dinara po danu, takav obork ima čorbu, glavno jelo sa prilogom, salatu, hleb, dezert ili voće. Upravni odbor ove ustanove, u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete, još ranije doneo je odluku da se u ovoj vrlo savremenoj menzi, može pripremati i hrana za treća lica. Jedino o čemu zaposleni treba da vode računa je da takvi ručkovi ne naruše studentski poredak u restoranu, koji na prvom mestu postoji zarad njihovih potreba.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *